העידן החדש בו אנו חיים מעמיד אותנו באתגרים חדשים, התובענות שנכנסה לחיינו עם הרצון לפתח הקריירה, עם הלחץ הכספי, עם הרצון להשיג ולהצליח, הביאה אתה מחסור רציני במשאב חשוב: זמן.

מצב זה מביא אותנו לחפש פתרונות זמינים ומהירים שיקלו עלינו לעמוד במשימות החיים, למרבה הצער, פתרונות אלו הופכים אותנו לעצלים.
אנו נעדיף נסיעה ברכב גם למרחקים קצרים על פני הליכה רגלית, אוכל תעשייתי להכנה מהירה על פני בישול ביתי בריא, רביצה ממושכת מול המסכים במקום התעמלות גופנית, מוקפים בשלטים אוניברסליים שעושים עבורנו הכל במקום לקום ולבצע בעצמנו, כל אלו אומנם הופכים את חיינו לקלים יותר אך פוגעים באיכות החיים הבריאים שלנו.
חוסר בפעילות גופנית, הזנת גופנו במזון מעובד ועתיר שומנים, לוח זמנים לחוץ, דאגות רבות, חוסר איזון בין הקריירה לחיים האישיים, כל אלו עשויים לגרום להופעת מחלות מסוכנות כגון: יתר לחץ דם, סכרת, מחלות לב , ויש הסבורים שגם סוגי סרטן ועוד.
בתרבות המערבית בריאות הגוף, תפקודו, חיוניותו וחזותו נקשרים מנטלית ורגשית לערך עצמי, דימוי מיני, יכולת השתכרות, מעמד חברתי ושפע, לכן מחלה או משבר רפואי אינם רק עניין פיזיולוגי.
בעת שכזאת, לרוב, פונים לאנשי מקצוע בתחום הבריאות כמו: רופאים ודיאטניות לצורך קבלת טיפול וביצוע השינוי.
אימון לאורח חיים בריא הוא אימון תודעתי:
אנשים במשקל יתר המעוניינים לרדת במשקל, יודעים מה עליהם לעשות, לרוב, הם פונים לדיאטנית לקבלת עזרה מקצועית (לעיתים נדרשים לזאת מסיבות רפואיות ולעיתים זה לקראת אירוע משפחתי או לפני הקיץ).
אך לאחר שיצאו מהמסגרת התומכת והליווי הצמוד של אשת המקצוע, הם החזירו את המשקל שהשילו מגופם וחזרו למשקל העודף.
כך גם אנשים שעליהם ליטול תרופות, הם יודעים מה עליהם לעשות בכדי לאזן את בריאותם ובכל זאת, לא תמיד הם מיישמים בקפידה את הוראות הרופא ו/או האחות.
ישנם גם כאלו שיודעים את חשיבות קיומה של פעילות גופנית לבריאותם הפיזית ובכל זאת לא נשמעים להמלצות מאמן הכושר ו/או הפיזיוטרפיסט.
ארגון הבריאות העולמי (WHO) מציג נתון מעניין: בין 30%-70% מהמטופלים אינם נענים לטיפול בצורה זו או אחרת... כלומר, הם ניגשים לקבל טיפול אך לא מבצעים אותו. לא מקפידים לעשותו...
מדוע זה כך ?
אנשי מקצועות הבריאות מובילים את השינוי הבריאותי של המטופל בעיקר באמצעות הוראות - חינוך המטופל, הם נותנים לו הוראות והנחיות לביצוע (טול את התרופות הללו, תאכל את המזון הזה..) אך אינם מבררים עמו מהם העדפותיו ומה הוא מסוגל לעשות בנסיבות חייו הנוכחיים.
לבירור שכזה דרוש זמן, בעוד שפגישה כזו אצל הרופא אורכת כ 5-10 דקות בלבד ואצל הדיאטנית מעט יותר.
על מנת לחולל שינוי שיהיה ארוך טווח ושישמר לתמיד, ידע והנחיות אינם מספיקים, לשם כך נדרש שינוי שמגיע מבפנים, נדרש רצון עז לשינוי וידע כיצד לעשותו.
במצב שכזה מומלץ להיעזר בגישה האימונית בנוסף לאנשי מקצוע הבריאות, אימון מותאם הקרוי: אימון לבריאות ולאיכות חיים.
תהליך האימון הוא תהליך שינוי רב שלבי, בו עולים שלב אחר שלב בהתאם להתפתחות המוכנות לשינוי, (אם במהלכו חלה נסיגה, דואגים שזו תהיה נסיגה קלה ולא נפילה לנקודת ההתחלה), מסייעים ליישם את המלצות הגורמים המטפלים תוך ביצוע טרנספורמציה רגשית ומחשבתית של הידע והתוכן מן המודעות אל התודעה שלהם, בכך נבנה היטב רצון עז לשינוי שמגיע מבפנים.
אימון ותרגול הוא הבסיס לשינוי
לאימון בריאות מגיעים 2 סוגי אנשים:
אנשים שנדרשים לבצע שינוי עקב מצב בריאותי, אילוץ.
אנשים שרוצים לאמץ אורח חיים בריא כדרך חיים ולא כאפיזודה חולפת. רצון לשינוי.
מטרתו של אימון לבריאות ולאורח חיים בריא הוא לגשר על הפער בין מה שאנו יודעים בנושא ובין מה שאנו מבצעים בפועל.
באימון לבריאות, מזהים ביחד את המוטיבציה הפנימית ומחזקים אותה. פותרים חסמים המונעים את ביצוע השינוי. בוחנים התנהגויות והרגלים מעכבים ומאמצים מקדמים ומשפרים שיהפכו להיות חלק טבעי בחיים. מאתרים ומחזקים את המסוגלות העצמית. לומדים כלים לניהול עצמי והתמודדות עם קשיים בדרך.
לרוב, הדרך ומציאת הפתרון מגיעים מהמאומן עצמו תוך כדי תהליך האימון. באימון דואגים לחזק את האמונה וההתמדה שלו לאורך זמן.
Comentários